tlhIngan Hol
Advertisement

flag en.png   flag kl.png   flag de.png   flag fi.png   flag fr.png   flag nl.png   flag es.png   flag pt.png   flag cy.png   flag eo.png   flag ja.png  


The Klingon Encyclopedia


Tervetuloa!

Tämä wiki aloitti taipaleensa Wikipedian kieliversiona. Klingonin kielen tapaisella keinotekoisella kielellä kirjoitettua Wikipediaa ei kuitenkaan katsottu Wikimedia Foundationin tavoitteiden mukaiseksi. Niinpä se suljettiin Wikimanian 2005 yhteydessä ja siirrettiin lopullisesti uuteen kotiinsa Wikiaan joulukuussa 2006. Nyt siinä on jo 234 artikkelia.

Klingonin kieli (klingoniksi tlhIngan Hol) on keinotekoinen kieli, jota klingonit puhuvat kuvitteellisessa Star Trek-universumissa.

Tähän wikiin voit kirjoittaa lähes mitä tahansa, kunhan vain teet sen klingonin kielellä. Tavoitteemme on rakentaa wikistä Wikipedian kaltainen, mikä merkitsee tietosanakirjaa kaikista mahdollisista aiheista, kaiken sisällön ollessa tietenkin klingoniksi.

Tiedoksi teille jotka ette puhu klingonia tai olette vielä aloittelijoita: Jos jokin asia askarruttaa mieltänne, voitte jättää meille kysymyksen Foorumillemme. Luethan myös Oppaan Klingon Encyclopediaan ja kaikki Ohjesivumme.


Advertisement